Tie-dye kopen?

Tie-dye (Engels) is een verftechniek voor textiel. Door middel van het binden en knopen van de stof wordt een patroon op de stof aangebracht. Vervolgens wordt de stof eerst doordrenkt met water, eventueel gemengd met soda. Hierna worden delen van de stof in verf gedoopt. De verf kan zich op bepaalde delen van de stof niet hechten, omdat de van water doordrenkte stof stevig is geknoopt of samengebonden. Door de kleding te bundelen, en vervolgens in verschillende verfkleuren te dopen kunnen spiraalpatronen worden aangebracht. De techniek wordt wel eens verward met batikken, maar is wezenlijk anders: bij batik wordt was gebruikt om delen van de stof ongeverfd te houden, bij tie-dye worden die delen afgebonden. 

Tie-dye assortiment

Wij hebben verschillende soorten yoga kleding waarvoor gebruikt is gemaakt van deze verftechniek. Tie-dye geeft een heel mooie effect aan de kleding. Je ziet in het assortiment ook dat het kleurrijke kleding is met mooie effecten. Door de speciale techniek weet je zeker dat het opvalt maar ook subtiel is. 

Als je kijkt naar de yoga legging zie je dat het op deze stof een heel mooie effect geeft. Doordat het stretch is lijkt het op te gaan in de legging. Ook bij de bandana zie je dat je bij dit type stof weer een net ander effect krijgt. Genoeg verschillende soorten yoga kleding en accessoires met de Tie-dye techniek. 

Tie-dye kopen bij Fishermanpants

Als je op zoek bent naar mooie Tie-dye kleding of accessoires dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een ruim aanbod. De collectie is zowel voor mannen als voor vrouwen. 

Bekijk ook ons andere collecties:

Heb je een vraag over Tie-dye? Twijfel niet en neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op.