Blog

Yoga 

In de westerse wereld kennen we yoga vooral van het beeld van mensen in strakke pakjes die zich in moeilijke houdingen wringen. Yoga is echter zoveel meer! Yoga kun je zien als een methode die je leert de geest tot rust te brengen en de gezondheid te bevorderen, waardoor je beter in balans komt met jezelf en je omgeving.

Al vele eeuwen geleden was yoga een belangrijk onderdeel van verschillende culturen, wereldwijd. In het westen is er pas een beduidende aandacht voor de beoefening van yoga sinds de laatste helft van de twintigste eeuw. Meestal gaat het daarbij om ontspanningsoefeningen uit de hatha yoga, die als heilzaam worden ervaren bij door een jachtig leven opgebouwde spanningen. 
Er zijn vele vormen van yoga. Yoga is een verzamelnaam voor vele vormen. De bekendste is waarschijnlijk de Hatha yoga, een fysieke vorm van yoga. Hatha yoga is gericht op de beheersing van het lichaam door middel van ademhalingstechnieken (pranayama`s), concentratie (dharana) en lichaamshoudingen (asana`s).


De hatha yoga vormt de basis voor veel andere, verder ontwikkelde soorten fysieke yoga.
Andere vormen van yoga zijn bv. de Jnana yoga, Bhakti yoga (dansende yoga), Karma yoga, Mantra yoga, Tantra yoga, Raja yoga, Boeddhi yoga, Kundalini yoga, Ashtanga yoga, Dru yoga, Anusara yoga, Bikram yoga, Sivananda yoga, Iyengar-Yoga, Vinyasa Yoga, Kum nye yoga, Sweda yoga, poweryoga en de leer van Indra Devi. Verder hebben pilates en de Vijf Tibetanen verwantschap met hatha yoga.
Welke vorm van yoga het beste bij jou past hangt af van wie je bent, en wat je wensen en je verwachtingen zijn.

Voor kinderen kan yoga ook erg nuttig zijn. Het kan een gunstige rol spelen bij kinderen die problemen ondervinden met betrekking tot hun concentratie, coordinatie, motoriek, ademhaling, angsten, slapen en gedrag. Een yogales voor kinderen bestaat uit lichamelijke oefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspanning.

De yogaoefeningen worden op een speelse, aangepaste wijze aan de kinderen aangeboden. Ook voor zwangere vrouwen is er tegenwoordig de zgn. zwangerschapsyoga. Als je zwanger bent verandert er veel, niet alleen in je lichaam maar ook in je leven. Yoga kan een waardevolle ondersteuning bieden om rust en vertrouwen in jezelf te vinden. Tijdens de yogalessen wordt er vooral op de ademhaling gelet. Door op een goede manier te ademen kun je spanningen en pijn wegademen. Dit kan helpen tijdens de bevalling. De lichamelijke oefeningen zorgen er ook voor dat de afvalstoffen worden afgescheiden en dat de vochtcirculatie goed op gang blijft. De ruggengraat blijft soepel, wat helpt om de zwangerschap probleemloos te laten verlopen.

Voor yoga heb je niet veel nodig. Een goede yoga mat en makkelijk zittende kleding zijn al voldoende. Bij de keuze van de kleding is het vooral belangrijk dat je er gemakkelijk in kunt bewegen en dat deze niet knelt.

Fishermanspants.nl biedt je in onze webshop een groot aantal makkelijk zittende wikkelbroeken aan van verschillende materialen en diverse kleuren en prints. De broeken zijn 1 maat, dus passen altijd. Een fishermanspants kan nooit "te kort" zijn. De lengte kan varieren doordat de ene broek wat langer is dan de andere, of door de manier van dragen. De broek kan hoger of lager op de heupen geknoopt worden, waardoor de broek iets korter of langer wordt. De 3/4 modellen zijn ook geschikt voor kinderen.
De fishermanspants zijn uitermate populair geworden, niet alleen om yoga in te beoefenen, maar ook als broek om in te reizen of gewoon lekker te relaxen!

Namasté team fishermanspants!

Wanneer draag je de Fishermanspants?

BACKPACK/REISKLEDING:
De fishermanspants is al jaren populair onder de backpackers. De broeken zijn klein op te vouwen en nemen daardoor weinig ruimte in in de rugzak. Ze zijn dun, luchtig, en snel droog. Hierdoor is het uitstekende reiskleding. Er zijn zelfs baby en peuter fishermanspants te krijgen, leuk als je kleine wereldontdekker met je meegaat op reis!

HOMEWEAR/RELAXBROEK:
De fishermanspants kun je dragen op die momenten die jij prettig vindt. Bijvoorbeeld als je een boek leest of als je relaxed op de bank hangt!

YOGA & WORK-OUT: 
De fishermanspants is uitermate geschikt als yogakleding, voor pilates, body-balance, of andere work-out. Ook voor de vechtsport is het een comfortabele broek met veel bewegingsvrijheid.

@THE BEACH/BEACHWEAR: 
Ga je een dagje naar het strand, vergeet dan de fishermanspants niet! Je trekt de fishermanspants snel en gemakkelijk aan als je even een drankje haalt bij de beachclub op het terras. Bovendien kun je de kleur van de fishermanspants aanpassen aan je beachwear, want de pants zijn er in diverse kleuren. Hip & trendy!

MEDITATIE:
Meditatie in de fishermanspants. Kom geheel tot u zelf. 

DANSKLEDING: 
Voel je vrij en beweeglijk in deze heerlijke broek. Voor groepen zijn de pants er in diverse kleuren. Kom verrassend voor de dag als dansgroep, op het toneel, in de schouwburg, met pants in fraaie kleuren! 

MASSAGE:
De fishermanspants wordt in Azië veel gebruikt als massagekleding. Een stoelmassage, een voetmassage of een Thaise massage, ze worden gegeven met de kleding aan. Wel is het belangrijk dat de kleding niet strak zit en knelt.

De fishermanspants is de perfecte massagebroek. Er zijn ook bijpassende tunieken te verkrijgen.

SPA & SAUNA:
Ga je een dagje naar de spa, dan kan de fishermanspants uitkomst bieden. Vaak worden er ontspannings- en yogalessen gegeven, trek de fishermanspants aan, en doe mee!

BEDRIJFSKLEDING:
De fishermanspants is uniek als bedrijfskleding, denk hierbij aan spa, sauna, massagesalon, beautysalon & yogaschool. Wellness bedrijven kunnen de broeken ook uitlenen aan hun gasten, de kans is groot dat je gasten de broeken zo heerlijk vinden, dat ze er een willen kopen! 

ZWANGERSCHAPSBROEK:
De fishermanspants kan met de buik meegroeien en over en onder de buik geknoopt worden.
Ideaal tijdens de zwangerschapsyoga of zwangerschapsgymnastiek.
En weet je wat zo leuk is? Na de zwangerschap kan de fishermanspants gewoon weer aan!