Navigatie

                        Yoga     

            yoga.jpg

In de westerse wereld kennen we yoga vooral van het beeld van mensen in strakke pakjes die zich in moeilijke houdingen wringen. Yoga is echter zoveel meer! Yoga kun je zien als een methode die je leert de geest tot rust te brengen en de gezondheid te bevorderen, waardoor je beter in balans komt met jezelf en je omgeving.
Al vele eeuwen geleden was yoga een belangrijk onderdeel van verschillende culturen, wereldwijd. In het westen is er pas een beduidende aandacht voor de beoefening van yoga sinds de laatste helft van de twintigste eeuw. Meestal gaat het daarbij om ontspanningsoefeningen uit de hatha yoga, die als heilzaam worden ervaren bij door een jachtig leven opgebouwde spanningen. 
Er zijn vele vormen van yoga. Yoga is een verzamelnaam voor vele vormen. De bekendste is waarschijnlijk de Hatha yoga, een fysieke vorm van yoga. Hatha yoga is gericht op de beheersing van het lichaam door middel van ademhalingstechnieken (pranayama`s), concentratie (dharana) en lichaamshoudingen (asana`s). 
De hatha yoga vormt de basis voor veel andere, verder ontwikkelde soorten fysieke yoga.
Andere vormen van yoga zijn bv. de Jnana yoga, Bhakti yoga (dansende yoga), Karma yoga, Mantra yoga, Tantra yoga, Raja yoga, Boeddhi yoga, Kundalini yoga, Ashtanga yoga, Dru yoga, Anusara yoga, Bikram yoga, Sivananda yoga, Iyengar-Yoga, Vinyasa Yoga, Kum nye yoga, Sweda yoga, poweryoga en de leer van Indra Devi. Verder hebben pilates en de Vijf Tibetanen verwantschap met hatha yoga.
Welke vorm van yoga het beste bij jou past hangt af van wie je bent, en wat je wensen en je verwachtingen zijn.

Voor kinderen kan yoga ook erg nuttig zijn. Het kan een gunstige rol spelen bij kinderen die problemen ondervinden met betrekking tot hun concentratie, coordinatie, motoriek, ademhaling, angsten, slapen en gedrag. Een yogales voor kinderen bestaat uit lichamelijke oefeningen, ademhalingsoefeningen en ontspanning.
De yogaoefeningen worden op een speelse, aangepaste wijze aan de kinderen aangeboden.

Ook voor zwangere vrouwen is er tegenwoordig de zgn. zwangerschapsyoga. Als je zwanger bent verandert er veel, niet alleen in je lichaam maar ook in je leven. Yoga kan een waardevolle ondersteuning bieden om rust en vertrouwen in jezelf te vinden. Tijdens de yogalessen wordt er vooral op de ademhaling gelet. Door op een goede manier te ademen kun je spanningen en pijn wegademen. Dit kan helpen tijdens de bevalling. De lichamelijke oefeningen zorgen er ook voor dat de afvalstoffen worden afgescheiden en dat de vochtcirculatie goed op gang blijft. De ruggengraat blijft soepel, wat helpt om de zwangerschap probleemloos te laten verlopen.

Voor yoga heb je niet veel nodig. Een goede yoga mat en makkelijk zittende kleding zijn al voldoende. Bij de keuze van de kleding is het vooral belangrijk dat je er gemakkelijk in kunt bewegen en dat deze niet knelt.
Fishermanspants.nl biedt je in onze webshop een groot aantal makkelijk zittende wikkelbroeken aan van verschillende materialen en diverse kleuren en prints. De broeken zijn 1 maat, dus passen altijd. Een fishermanspants kan nooit "te kort" zijn. De lengte kan varieren doordat de ene broek wat langer is dan de andere, of door de manier van dragen. De broek kan hoger of lager op de heupen geknoopt worden, waardoor de broek iets korter of langer wordt. De 3/4 modellen zijn ook geschikt voor kinderen.
De fishermanspants zijn uitermate populair geworden, niet alleen om yoga in te beoefenen, maar ook als broek om in te reizen of gewoon lekker te relaxen!

Namasté

Fishermanspants.nl

 

Bekijk ook onze andere webshops:

       

 

© 2009 - 2020 Harembroeken en Fishermanspants yoga en relax kleding | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie